Tisková zpráva – Vrchařskou sezónu zakončí testování závodních automobilů 12. - 13. 10. 2023 a sobotní závod VI. GMS HILL CLIMB RACE CARS SHOW AUTOMOTODROM BRNO 14. 10. 2023.

09.10.2023 09:55

Jak již bývá tradicí závodní sezónu, pod taktovkou pořadatelů z Maverick Rescue z.s, zakončí testování závodních automobilů 12.-13.10.2023. Na testovací program plynule naváže sobotní závod VI. GMS HILL CLIMB Race Cars Show, ve kterém zabojují o poslední mistrovské body účastníci letošního slalomového mezinárodního mistrovství Maverick Slalom – Trophy 2023. V rámci sobotního programu se představí při volném závodě i plejáda vrchařů, z mezinárodního mistrovství Liqui Moly Maverick Hill Climb Czech 2023, ale i řada zahraničních jezdců.

TESTOVÁNÍ ZÁVODNÍCH VOZŮ 12. – 13.10.2023 – Automotodrom Brno

Předzvěstí posledního závodu sezóny bude tradiční čtvrteční a páteční testování závodních vozů 12. a 13. října 2023, ve kterém mohou každý den od 8:00 hodin až do 18:00 hodin vyzkoušet svoje závodní vozy, před zimní přestávkou, jezdci různých disciplín od vrchů, okruhů až po rally. Půlhodinové bloky jsou rozděleny podle typů vozidel na cestovní vozy a formulové vozy, kdy čas mezi 13. - 14. hodinou je vyčleněn polední přestávce.

Na testování jsou zváni všichni jezdci, kteří chtějí naposled v letošní sezóně provětrat svoje stroje a zároveň již naladit a vyzkoušet některé úpravy pro nadcházející sezónu. Více informací o testování na těchto odkazech:

Pozvánka a informace o testování 12. - 13. 10. 2023:ZDE

Časový harmonogram 12. 10. 2023: ZDE

Časový harmonogram 13. 10. 2023: ZDE

VI.GMS HILLCLIMB Race Cars Show AMD Brno – 14. 10. 2023

Maverick Slalom-Trophy 2023

V sobotu 14. října 2023 bude uzavřena sportovní část letošní série Mezinárodních závodů automobilů ve slalomu Maverick Slalom – Trophy 2023. Závodní program se odjede na trati po směru závodního okruhu Masarykova okruhu, která bude mít délku 4 800 metrů s třemi retardéry.

Ještě před ukončením příjmu přihlášek na poslední dvoj závod je jasné, že se ho zúčastní kompletní špička startujících v tomto seriálu. Vždyť se jede o hodně. Mezi jezdci po osmy bodovaných závodech, jsou jen malé bodové rozdíly a při posledním závodě se bude rozhodovat o konečném pořadí jezdců v seriálu za sezónu 2023. Po osmi odjetých závodech je jasné, že o titul mistra si to rozdají zatím vedoucí Petr Türk startující na voze Mitsubishi Lancer EVO X, který zatím vybojoval 288 bodů a před druhým Radkem Beránkem, startujícím s vozem Toyota Yaris GR má pouze 27 bodů náskok. To další čtveřice jezdců má šanci zabojovat o třetí místo absolutně. Před závodem v Brně zatím třetí místo okupuje Zdeněk Trnka startující na Mitsubishi Lancer EVO VI, na kterého dotírají čtvrtý Siegfried Pfeiffer s Toyotou Yaris GR, který na něj ztrácí 29 bodů, stejně jako Marek Stejskal startující v letošní sezóně na voze BMW E46 i330. Třetí místo absolutně má teoretickou šanci vybojovat, dvojnásobný absolutní vítěz letošních závodů, v současné době zatím pátý Jan Šplíchal s vozem BMW M3 E46 se ztrátou 46. bodů V současné době je do závodu přihlášeno 43 jezdců a rozhodně bude na co koukat.

Seznam přihlášených pro mistrovský závod Maverick Slalom-Trophy: ZDE

Volný závod automobilů do vrchu LIQUI MOLY Maverick Hill Climb Czech
Druhým závodem sobotního programu VI. GMS HILL CLIMB Race Cars Show AMD Brno bude klání jezdců v závodě automobilů do vrchu, který se uskuteční na stejné trati jak závod slalomový jen s výjimkou, že na trati nebudou slalomové retardéry.

V současné době je v seznamu přihlášených, který ještě před uzávěrkou čítá 70 jmen, figuruje kompletní špička Mezinárodního mistrovství Liqui Moly Maverick Hill Climb Czech 2023. V prozatímním seznamu přihlášených najdeme řadu jezdců, které známe ze tratí Mistrovství Evropy.

Seznam přihlášených do volného závodu automobilů do vrchu: ZDE

Celý podnik bude zahájen tréninkovými jízdami od 8.00 hodin, pak budou následovat závodní jízdy, které budou ukončeny do 18.00 hodin.

Pro diváky je celodenní vstupné 150,-Kč / 7 euro. Bude otevřena přírodní tribunu C, jak pro pěší tak pro automobily a také vstup do paddocku.

Na brněnském Masarykově okruhu nás čekají od čtvrtečního rána testování až po sobotní závěrečné závody sezóny automobilů dovrchu, dny plné adrenalinové podívané a rozhodně se divákům vyplatí přijít jednotlivým jezdcům a jezdkyním fandit a poděkovat za letošní sezónu závodů automobilů do vrchu. Na setkání na Automtodromu se s vámi těší za pořadatelskou organizaci ředitel a promotér závodů Aleš Gänsdorfer a tým Maverick Rescue z.s.

Více informací o chystaných akcích naleznete na stránkách pořadatele www.maverickrescue.cz

Informace o VI. GMS HILL CLIMB RACE CARS SHOW 14. 10. 2023:ZDE

Ředitel závodů a promotér Aleš Gänsdorfer

WEB: www.maverickrescue.cz/

Za redakci MMZAV MHCC 2023: Jiří Navrkal

Foto MMZAV MHCC: Jiří Navrkal