TISKOVÁ ZPRÁVA k MZAV Maverick Rescue Euro Cup a MZA Autoslalomu MREC – II. Vírské serpentiny 5. – 6. 10. 2019

01.10.2019 22:19

Další pokračování bude mít o prvním říjnovém víkendu 5. – 6. 10. seriál Mezinárodních závodů automobilů do vrchu Maverick Rescue Cup 2019, doplněný o Mezinárodní závod automobilů v autoslalomu. Dějištěm předposledního, šestého klání MREC, budou II. Vírské serpentiny, jejichž trať je dlouhá 2,9 km vede od Víru směrem na Bystřici nad Pernštejnem. Pro autoslalomáře to bude čtvrtý závodní víkend.

Těsně před uzávěrkou přihlášek eviduje promotér závodu více jak 65 jezdců pro závod MREC. Je mezi nimi i Rakušan Ferdinand Madrian s Normou M20FC z týmu SKI Modřice/Mad Racing Power. Ten bude obhajovat svá loňská prvenství a také nově stanovený rekordní čas 1:21,72 min. (průměr 107,87 km/hod.), který zajel v první jízdě nedělního závodu. Z uvedeného týmu jsou dále mezi přihlášenými manželé Ferstlovi, když Christian je na čele celkového hodnocení soudobých vozů, manželka Sigrid je prozatím devátá. Dalším zahraničním jezdcem je druhý v pořadí, Philipp Wilhem z Německa. Ekipu zahraničních jezdců ještě rozšiřují další čtyři rakouští jezdci, Adolf Hochecker, Thomas Schütz, Werner Windsteg a Erich Eder.

K favoritům závodu musíme přiřadit Davida Komárka s vozem McLaren F1 EVO 2019, který je k závodu MREC letos přihlášen poprvé. O minulém víkendu startoval v Mezinárodním  mistrovství Slovenka na trati v Ostrej Lúke u Zvolena, kde v sobotním závodu dojel druhý za Věroslavem Cvrčkem, v neděli mu porážku oplatil a v závodě zvítězil. Mezi dalšími přihlášenými figurují Zdeněk Chudoba (Norma), Milan Valášek (Ginetta), Vlastimil Čepička (Mitsubishi), Vilém Kašpar (Škoda Fabia) atd. Mezi historiky najdeme Tomáše Homolu, vedoucího celého seriálu, Pavla Vrátila, Petra Haviger, Emila a Tomáše Jansovi. Do soutěže Lady Trophy jsou vedle Sigrid Ferstlové přihlášeny Jana Kazdová a Alexandra Divišová. Lukáš Nastoupil, Adam Králík, Michal Žáček a Filip Furiš jun. by si to měli rozdat o další příděl bodů v kategorii Junior Trophy.

Čtyřicet seum příjmení obsahuje seznam přihlášených k závodu autoslalomu. Najdeme tam i jezdce, kteří jsou přihlášeni k závodu do vrchu jako např. vedoucího jezdce slalomu, Tomáše Homolu. Z popředí průběžného pořadí jsou na seznamu Roman Houska, Jaroslav Pienčík, Milan Diblík, Lukáš Štelc či Luboš Marek. Nechybí ani dva polští jezdci, prozatím druhý v pořadí Piotr Szalas a čtvrtý Artur Niederlinski. Do kategorie žen jsou přihlášeny tři závodnice, Natálie Štěpánková, Kateřina Palajová a Irena Bauer. Na seznamu jsou také dva junioři, Adam Králík a Petr Türk.

Vlastnímu závodnímu víkendu bude předcházet páteční administrativní a technická přejímka jezdců a vozů v době od 16.00 do 21.00 hodin v areálu Autocampu Na Kopci. Program obou závodních dnů bude zahájen vždy v 7.45 hodin povinnou rozpravou všech jezdců. V 8.30 hodin bude odstartována první tréninková jízda MREC, po ní pak druhá. Slalomáři budou mít start první tréninkové jízdy v 11.30 hod. První závodní jízda MREC bude startovat ve 13.00 hodin, slalomáři začnou zápolit od 15.30 hodin. Program obou dnů ukončí v 18.00 hodin slavnostní vyhlášení vítězů obou seriálu.

Redaktor Jaromír Navrkal

Oficiální redakce MZAV Maverick Rescue Euro Cup 2019