Tisková zpráva k 1. podniku MAVERICK RESCUE Mezinárodního závodu MRS - TROPHY 2. Polygon Automotodromu Brno 5. – 6. 6. 2020

02.06.2020 19:40

Po nucené přestávce se pomaličku rozjíždí i motoristická sezóna. První ostrým závodem bude na Polygonu brněnského Automotodromu první červnovou sobotu úvodního podniku seriálu Maverick Rescue MZAV MRS – TROPHY 2020.  V jednom dni se pojedou dva samostatně hodnocené závody, jako by se jelo v sobotu a neděli. V sobotu 9. 5. 2020 byly spuštěny stránky k registraci jezdců k těmto závodům a ukončení bude ve středu 3. 6. 2020 v 18.00 hodin. Pro každý ze závodů je stanoven limit maximálně 70 jezdců a v těchto dnech je naplněna více jak polovina startovního pole pro oba závody. Je třeba, aby zájemci o start v těchto závodech podali přihlášku co nejdříve. Důvodem včasného podání přihlášky, pro zajištění startu a všech administrativních náležitostí. Tréninkové a závodní jízdy skýtají pro jezdce na bezpečné trati Polygonu si vyzkoušet své jezdecké schopnosti.

Oba závody jsou vypsány pro všechna civilní vozidla s platnou STK-ČR a EU, tuningové speciály (skupina S1), dále závodní vozy ze všech různých sportovních automobilových disciplín a také pro všechny vozy veteránských kategorií jejichž rok výroby může být 1985. Samostatně je vypsána pro startující ženy Dámská trofej a pro jezdce mladší 20 let Juniorská trofej.

Podmínkou pro jezdce je předložení platného řidičského průkazu. Přihlásit se můžou i jezdci ve věku od 15 let s tím, že všechny jízdy budou absolvovat se zákonným zástupcem jako spolujezdcem.

Ve výstroji jezdců musí být motoristická přilba s kovovým zapínáním, rukavice, pevné sportovní boty a kombinéza, která nemusí být homologovaná.

Závody se pojedou na trati Polygonu, kde budou součástí zpomalovací retardéry pro zvýšení bezpečnosti, z důvodu startu vozidel bez ochranného rámu.  

Bohužel vzhledem k opatřením ohledně prevence proti šíření nemoci Covid-19 , které musí organizátor splnit aby se závod mohl uskutečnit se bude muset tento závod tentokrát obejít bez přítomností diváků!!!!

Mezi dosud přihlášenými jezdci je loňský absolutní vítěz obou závodů na Polygonu, pardubický Marek Novák týmu MN Racing se strojem Kartcross Kamizaz 3 Honda CBR RR 600. Do špičky jezdeckého pole bude patřit Lukáš Štelc s Mitsubishi Evo 9, slovenský jezdec Jaroslav Pienčík na Hondě Civic či  Milan Diblík, který pro letošek přesedlal z historika Lady 1600 MTX na soudobého Nissana 350Z a řada dalších jezdců včetně nováčků. Mezi historiky najdeme Tomáše Matějného s BMW E30 325i nebo Jaroslava Dambora se Zastavou 101 sporting. Ve veteránské skupině to jsou manželé Irena a Patrik Bauer z Hodonína s vozy VW 11 Brouk a Jaroslav Midrla, s plážovým speciálem VW Buggy. Vedle Ireny Bauer je mezi ženami přihlášena loňská vítězka Dámského poháru Natálie Štěpánková s vozem Volvo 480, Kateřina Palajová s VW Golf 4x4 Tdi. Svoji premiéru si na Polygonu odbudou Anna Kimlová s BMW 318ti a Michaela Türková s Audi TT. Mezi juniory je na seznamu přihlášených Petr Türk se Subaru Impreza WRX STI nebo Tomáš Sulek s Kartcrossem Hondou či Michal Melša s Toytou MR2.

Redaktor Jaromír Navrkal

Foto Jiří Navrkal

Oficiální redakce MZAV Maverick Rescue Euro Cup 2020