Tisková zpráva č. 1. – 4. Vírské serpentiny, Bystřice nad Pernštejnem 25. – 27. 6. 2021 – MZAV Maverick Hill Climb Czech a Maverick Slalom Trophy 2021

18.06.2021 16:11

O posledním červnovém víkendu – 25. – 27. června 2021 se uskuteční na trati dlouhé 2,9 km mezi Vírem a Bystřici nad Pernštejnem čtvrtý ročník závodu Vírské serpentiny. Bude se jednat o druhý podnik letošního seriálu závodů automobilů do vrchu Maverick Hill Climb Czech 2021 a třetí podnik Maverick Slalom Trophy 2021.

Loňský absolutní vítěz Vírských serpentin 2020 David Komárek  s vozem MC FI EVO, se bude snažit zopakovat svůj výsledek i letos.

Týden před ukončením příjmu přihlášek do obou seriálů je na seznamu pro závod do vrchu více jak 118 jezdců,  pro  slalom čítá přes 55 jmen. Mezi vrchaři je obhájce loňských prvenství David Komárek s vozem Mc F1 EVO, k dalším favoritům bude patřit nejrychlejší žena ve startovním poli Kristýna Fillová s Mitsubishi HULK 9, Martin Jerman s Lamborghini Huracan GT3, Zdeněk Chudoba s Normou M20FC či Michal Novický s Ligierem JS49 Honda. Ze zahraničních jezdců jde hlavně o loňského absolutního vítěze seriálu Ferdinanda Madriana s Normou M20FC s motorem McLaren z Rakouska, jeho dva krajany Felixe Pailera a Herberta Neubauera – oba na super rychlých Lanciích Delta Integrale. Mezi historiky jsou přihlášeni Petr Žáček s Audi Sport Quattro S1 – loňský vítěz historiků a druhý v absolutním pořadí, Tomáš Homola s BMW E30 a s novou „zbraní“ Ford Escort RS2000 Michal Žáček.

Obsolutní vítěz seriálu Maverick Rescue Euro Cup 2020 rakouský jezdec Ferdinand Madrian, se také představí na Vírských serpentinách 2021

U slalomářů budou patřit k největším favoritům jezdci s kartcrossovými stroji – loňský absolutní vítěz Marek Novák, dále pak bratři Michal a Martin Cupákovi. Slalom je oblíbená disciplína mezi ženami, k závodu jich je již nyní přihlášeno osm.

Program víkendového podniku bude mít začátek tradičně v pátek odpoledne administrativní a technickou přejímkou vozů a jezdců. Sobotní a nedělní program bude, zahájen o osmé hodině prvními tréninkovými jízdami slalomářů, pak budou následovat dvě jízdy vrchařů. Odpolední program bude první závodní jízda slalomářů, která bude odstartována ve 12.30 hodin. Po té budou následovat dvě závodní jízdy MZAV MHCC a zakončíme závodní den druhou závodní jízdou MZAV MST. Slavnostní vyhlášení nejrychlejších jezdců obou seriálů se uskuteční vždy po skončení závodu.

Za redakci MZAV MHCC a MST Jaromír Navrkal, foto Jiří Navrkal

V Třebíč, 17, 6. 2021