TISKOVÁ INFORMACE NÁSEDLOVICE​ - 15° Slovácký kopec – III.Memoriál Stanislava Firtla 2013

12.04.2013 19:02

Po několika posledních záchvěvech zimy a nezdařených pokusech o závodní víkendy se letos poprvé konečně rozezvučí motory vrchařských speciálů! Již příští víkend totiž začíná svým prvním závodem seriál Maverick Rescue Euro Cup.

 

 

 

První podnik letošního ročníku budou hostit jihomoravské Násedlovice. Zde se na trati dlouhé 2210 metrů budou odehrávat veškeré boje o první body do celkového hodnocení. A že bude opravdu na co koukat prozrazuje prozatím předběžná startovní listina, která k dnešnímu dni čítá 82 přihlášených jezdců ze čtyř zemí Evropy. Nechybí mezi nimi špičky českého motorsportu, stejně jako např. formulové či historické vozy. Ostatně přesvedčít se můžete sami na následujícím odkazu: "Seznam přihlášených jezdců": https://193.58.196.66/regmrec/WebSnapTest.dll/PrihlaseniPretek?Pretek=205&Jazyk=SK

Program závodního víkendu započne v sobotu v 8.30 hod, kdy jezdci vystartují do první tréninkové jízdy. Závodní jízdy pak budou po krátké polední přestávce navazovat ve 13 hod. a stejně tak tomu bude i v neděli. Vyhlášení vítězů proběhne po skončení závodních jízd v sobotu i v neděli, a to zhruba v 18. hod přímo na startu závodu v Násedlovicích.

Příjezd na závody je možný právě od zmíněného kulturního domu v obci Násedlovice, kde všechny návštěvníky jistě potěší zpráva, že vstupné je dobrovolné a výtěžek z něj jde na podporu dětského domova LILA.

Nezbývá než odpočítat těch pár zbývajících dnů a přát si, aby počasí přichystalo optimální podmínky jak pro diváky tak pro jezdce. Naviděnou v Násedlovicích při první letošní bitvě o body!

 

Text: David Kárný

S pozdravem Team Maverick.rescue, GMS a KV - Motorsport Team o.s.