Tisková informace - Náměšť nad Oslavou – Lemurs Racing Team

17.05.2015 13:23

Byl pozdní večer, 1. máj...“ a Náměšť nad Oslavou se připravovala na 34. Zámecký vrch MANN-FILTER 2015.

Na trať dlouhou 2030 metrů přijelo o 1. květnovém víkendu porovnat své výkony 112 jezdců seriálu Maverick Rescue Euro Cup a Mistrovství České republiky. I přes chladné a deštivé počasí závody navštívil rekordní počet fanoušků, kteří v Náměšti tradičně dotvářejí výbornou atmosféru.

Naši borci si vedli opět skvěle a dokázali, že nic není nemožné! Živým důkazem toho je Ladislav Ázsóth, který vybojoval výborné 2. místo v kategorii S1-1600 v sobotním i nedělním závodním dni, takříkajíc „levou zadní“.

Martin Šabík se od sobotních treninkových jízd potýkal s poruchou motoru, dojel na 7. místě a jelikož se mu závadu nepodařilo odstranit, musel z nedělních závodů odstoupit.

Problémy se nevyhnuly ani Michalu Slováčkovi, u jehož vozu se stejně jako v Násedlovicích vyskytly potíže s poloosou.

Robert Prokš měl závody také ztížené. Jeho teamový kolega Radek Klukan (startují s Robertem na stejném voze) v 1. sobotním tréninku svou dravou jízdou zdevastoval několik desítek metrů svodidel a ohrozil tak svůj i Robertův start do závodní jízdy. Proto byl narychlo přizván slatiňanský specialista, který díky svým letitým zkušenostem skvěle ovládá technologii oprav s použitím americké lepicí pásky, a oba jezdci mohli nastoupit. Robert Prokš získal v kategorii E1+2000/2WD krásné 6. místo v seriálu MREC a Radek Klukan 2. místo v kategorii E1H+2000 a 3. místo v absolutním pořadí České trofeje.

Milan Boháč obsadil v kategorii E1-2000 v sobotu i v neděli vynikající 1. místo. V absolutním pořadí dojel 6. v sobotním závodu, v neděli byl dokonce 5.

Nejlepších časů dosáhl Radek Kolbábek, který v obou závodních dnech vyhrál kategorii E1+2000 WD a v absolutním pořadí skončil na výtečném 3. místě.

 

A kde se setkáme příště? Ve slovenských Bánovcích nad Bebravou.

 

Za tiskovou kancelář Lemurs racing teamu Mgr. Eva Čepičková, tisková mluvčí