SLAVNOSTNÍ VYHLÁŠENÍ UZAVŘELO LETOŠNÍ SEZÓNU MEZINÁRODNÍCH ZÁVODŮ AUTOMOBILŮ DO VRCHU MAVERICK RESCUE EURO CUP 2019

10.12.2019 19:31

Městský sál v Újezdu u Brna byl v sobotu 7. 12. 2019 svědkem slavnostního ukončení letošních mezinárodních závodů soudobých a historických automobilů do vrchu a autoslalomu – Maverick Rescue Euro Cup 2019. Do slavnostně vyzdobeného sálu se sjelo více jak 260 pozvaných jezdců, mechaniků, rodinných příslušníků a dalších hostí, aby byli svědky vyhlášení a odměnění nejlepších jezdců obou seriálu a to jak v absolutním pořadí tak také jednotlivých tříd.

Po zahájení, jenž provedl promotér závodů Aleš Gänsdorfer, který nejdříve všechny přítomné co nejsrdečněji přivítal a nastínil program celého večera. Na úvod byl promítnut video záznam Pavla Marčáka z jednotlivých závodů.  Po té následoval první blok hudebního programu kapely Jiřího Bartase a Evžena Nožičky a po něm přišlo ke slovu vyhlášení nejlepších autoslalomářů. V této části se ujal slova moderátor večera, ale také celého seriálu MREC, Ing. Vlado Miklošík. Postupně zval na stupně vítězů všechny nejlepší jezdce, kteří byli po zásluze za své výkony oceněni poháry a věcnými dary. Po, té následoval další kulturní pořad v podobě dalšího hudebního vystoupení a tanečních vystoupení třebíčské taneční skupiny Pozitive. Před vyhlášením nejlepších jezdců do vrchu, osobně poděkoval promotér seriálu spolupracovníkům z řad traťových komisařů, zdravotníci a dalších, kteří zabezpečovali jednotlivé závody, za jejich pomoc při pořádání jednotlivých závodů letošní sezóny. Postupně si všechny spolupracovníky pozval na pódium, kde jim předal jako vzpomínku na tento večer i celou sezónu poháry s poděkováním. Následně byl předán putovní pohár Stanislava Firtla, zakladatele seriálu závodů automobilů do vrchu. Ten obdržel za dlouhodobou účast v závodech MREC jezdec Petr Šrahůlek z Kyjova (JP Motorsport – Škoda 130 RS Evo1). Pak se znovu ujal slova moderátor večera, který vyhlásil nejlepší jezdce seriálu závodů automobilů do vrchu za rok 2019. Stejně jako autoslalomáři, obdrželi i vrchaři poháry a věcné ceny.   Po té se zavzpomínalo a vzdal hold MUDr. Jiří Korbičkovi, který byl blízkým spolupracovníkem na úseku bezpečnosti závodů MREC, a bohužel tragicky letos v srpnu zahynul. Tato část byla ukončena vzpomínkovým videem a vystoupením zpěváka s uměleckým jménem TIMI ze skupiny Maxi Turbulenc, který zazpíval vlastní vzpomínkovou skladbu.

Před vyhlášením absolutního pořadí a TOP 10 se uskutečnilo překvapení večera, jímž bylo vystoupení skupiny Maxi Turbulenc, které následně pokračovalo až do konce slavnostního večera. Ti přivedli svým vystoupením účastníky slavnostní akce do obrovské euforie.

Děkujeme všem zúčastněným a vyhlašovaným za letošní sezónu a věřte že už teď se usilovně pracuje na přípravě ročníku příštího a pevně věříme že nám zachováte Vaší přízeň a opět se setkáme na startovní čáře závodů v sezóně 2020.

S pozdravem

Promotér a ředitel
Maverick Rescue Euro Cup
Aleš Gänsdorfer a spol...
 

Redaktor Jaromír Navrkal

Foto Jiří Navrkal

Oficiální redakce MZAV Maverick Rescue Euro Cup 2019