Rozhovor s Jardou (Džarda) Kašparem který bojuje v seriálu Maverick Rescue Euro Cup.

20.03.2016 15:50

Jaké jsou cíle pro letošní sezonu, a jaká si myslíš, že bude konkurence?

V plánu máš kompletní Maverick nebo jen vybrané závody?

A jak jsi trávil zimní přestávku?

Tak příprava u mě proběhla jednoduše. Jako každý rok jako jeden z mála jezdců svoje Evo využívám i v zimě takže, jakmile u nás na Vysočině napadl nějaký ten sníh obul jsem zimní kola namontoval lyžinu pod motor, vyměnil podvozek a hurá na zasněžené silnice. Na sněhu se mi úžasně cvičí krizové situace i když to nemá se suchou silnici nic společného. Mě to pomáhá dostat auto pod kontrolu.

Dále ohledně změn..... Na letošní rok bylo v plánu změn hodně, ale po výpočtu financí jsem některé musel odložit, protože jsou mnohem důležitější věci než závody, ( rekonstrukce domu, investice do firmy) tudíž z plánovaného zvýšeni výkonu, odlehčení vozu a nové klece zbylo jen na nový podvozek, kterému dávám velké naděje jelikož můj stávající podvozek byl na nerovných tratích velmi nestabilní ! Dále chci na letošní sezonu pořídit dvě sady nových pneu !! což je pro mě ten nejdůležitější faktor jak byt rychlý.

Cíle na letošní sezonu jsou jednoduché, moji skupinu s nejvyšší pravděpodobností opustí nejrychlejší jezdec (Šubert), protože bude honit kluky se svým novým Wrcem v jiné skupině. Takže já bych chtěl atakovat jeho pozice, které byly skoro pokaždé na místě prvním. Když nebude s kým závodit ve skupině tak se budu snažit dostat co nejvýše v celkovém pořadí mezi ostatní rychlé vozy i monoposty našeho seriálu. Zkrátka chci bojovat o ty nejlepší fleky co to jen půjde.

Letos je vypsaných 8 bodovaných závodů a já mam v plánu jet pouze 6 a to z časových důvodů. Mrzí mě že odpadl můj nejoblíbenější kopec Bánovce nad Bebravou - Jankov Vršok, ale na druhou stranu se těším na Ústeckou 21, kterou jsem ještě nikdy nejel a to bude obrovská výzva.

Zimní přestávku jsem trávil většinou v práci, protože sezona 2015 vzala hodně sil i financi, takže na velký odpočinek nebyl pořádně čas ! Odpočinul jsem si přes Vánoční svátky, kdy jsem veškeré starosti hodil za hlavu a užíval si rodiny a přítelkyně na milion procent.. dále jsem si v únoru udělal na týden čas a vyjel s klukama do alp, kde jsem na svahu zničil nehorázným způsobem. Po návratu zpět měla přítelkyně dárek k Valentýnu, který bodl oznámila že jedem na Slovensko do Hotelu s různými procedurami jako byla pivní lázeň, masáže a spousty výborného jídla...:)