POJIŠTĚNÍ NA SEZÓNU 2012

12.03.2012 17:46

Dne 5.3.2012 jsme dokončili dlouhosáhlá jednání ohledně jedné, dnes už nejdůležitější, záležitosti: POJIŠTĚNÍ. Dle našich zkušeností z let minulých jste Vy, jezdci a většina organizátorů a pořadatelů, nevěděli, jak jste při samotných závodech pojištěni a jaké jsou možnosti. Nyní Vám přinášíme informace, které se budou týkat závodů automobilových vrchařů ze série Maverickrescue Euro Cup v roce 2012.
Pro rok 2012 uzavřeli organizátoři Maverickrescue Euro Cup celoroční pojistnou dohodu se společností Assekuranz Consulting s. r. o. Z této dohody vyplívají následující ujednání a možnosti pojištění.

 

1.Povinné pojištění jezdce! Každý jezdec je povinen při páteční administrativní přejímce zaplatit pojištění svého vozu v hodnotě 600,- Kč na víkend. Co je pojištěno v této ceně? V případě nehody: udělá-li vůz jakoukoli škodu na trati (urazí patníky, zničí dopravní značení, poškození svodidel, poškození majetku občanů například garáž, RD, chaty, zahrádky, pole, stromy, oplocení, atd.). Dále jsou pojištěny škody na zdraví (úraz, trvalé následky, smrt) způsobené vozidlem jezdce pořadatelům, traťovým komisařům, činovníkům, hasičům, lékařům, všem ostatním, kteří jsou na závodišti v pracovním vztahu, a v neposlední řadě divákům!

2.Pro jezdce jsme dále prosadili dobrovolné úrazové pojištění: Každý jezdec má možnost se u nás na prvním závodě pojistit. Nejnižší pojistné činí 1300,- Kč na rok 2012. Výhodou je, že my Vám pojištění zřídíme (administrace) a úrazové pojištění Vám bude platit celý rok nejen na závodech Maverickrescue Euro Cup, ale kdekoli a na jakýchkoli závodech, kterých se budete během roku 2012 účastnit. V úrazovém pojištění tohoto typu jsou trvalé následky a usmrcení jezdce. Samozřejmě jsou ještě další možnosti připojištění viz. webové stránky: www.maverickrescue.cz v sekci Propozice a podsekci Pojištění 2012. Každý, kdo nebude pojištěn, bude organizátorovi Maverickrescue Euro Cup podepisovat dokument Zřeknutí se odpovědnosti vůči pořadateli za jezdcovo zdraví. Pokud ale máte úrazové pojištění zřízeno u jiné pojišťovny, stačí ho při administrativní přejímce předložit.

3.Úrazové pojištění jsme prosadili také pro mechaniky a doprovody: Ti mají možnost se pojistit a to v pátek za částku 30,- Kč na den. V případě pozdějšího příjezdu (sobota či neděle) se musí pojistit nejpozději do 8:00 hodin. Tuto pojistku si můžete zřídit přímo na místě při administrativní přejímce, kde vypíšete formulář. V úrazovém pojištění tohoto typu jsou trvalé následky a usmrcení. Podrobnější informace naleznete na webových stránkách: www.maverickrescue.cz v sekci Propozice a podsekci Pojištění 2012.

4.Nezapomněli jsme ani na úrazové pojištění těch, kteří jsou na závodišti v pracovním vztahu: činovníci, pořadatelé, traťoví komisaři, hasiči, zdravotnické služby, brigádníci, pokladní a všichni ostatní v pracovním vztahu. Každý z těchto pracovníků má možnost se pojistit a to v pátek za částku 30,- Kč na den. V případě pozdějšího příjezdu (sobota či neděle) se musí pojistit nejpozději do 8:00 hodin. Tuto pojistku doporučujeme všem zúčastněným. V úrazovém pojištění tohoto typu jsou trvalé následky a usmrcení. Podrobnější informace naleznete na webových stránkách: www.maverickrescue.cz v sekci Propozice a podsekci Pojištění 2012.

5.Velkou novinkou je úrazové pojištění návštěvníků (diváků). Jedinou podmínkou je zakoupení a uschování vstupenky. Pořadatel po skončení závodů sečte všechny prodané vstupenky a odvede za každou 4,- Kč pojišťovně. Děti do 15 let v doprovodu rodičů mají vstup na závodiště zdarma. Rodiče mají možnost zakoupit tak zvanou dětskou vstupenku za symbolickou cenu 4,- Kč, jež toto dítě také pojistí. V úrazovém pojištění tohoto typu jsou trvalé následky a usmrcení závodním autem. Podrobnější informace naleznete na webových stránkách: www.maverickrescue.cz v sekci Propozice a podsekci Pojištění 2012.

Podrobnější informace naleznete na: https://www.maverickrescue.cz/propozice/pojisteni-2012/.