1. Tisková zpráva: P O Z V Á N K A na IV.GMS - HILL CLIMB RACE CARS SHOW 16. 10. 2021 MAVERICK HILL CLIMB CZECH A MAVERICK SLALOM - TROPHY 2021

07.10.2021 20:16

V sobotu 16. října 2021 bude uzavřena sportovní část letošních seriálů Mezinárodních závodů automobilů do vrchu MAVERICK HILL CLIMB CZECH a MAVERICK SLALOM – TROPHY 2021. Bude se jednat o dva závěrečné závody obou seriálů a jejich výsledky mohou ještě v mnoha případech zamíchat s pořadím absolutním a to jak v kategorii soudobých ale také historických automobilů.

Po několikaleté odmlce změří borci na závodních strojích svoje dovednosti na trati v protisměru jízdy na Masarykově okruhu v Brně, kde start závodu bude v nejnižším bodě tratě před tzv. Schwantzovou zatáčkou a cíl závodu bude po průjezdu poslední pravé zatáčky za tribunou A. Sobotním závodům bude předcházet dvoudenní testování závodních strojů, kde budou mít jezdci možnost vyzkoušet si možné úpravy a nastavení nejen před závodem, ale i postupné ladění svých strojů pro další sezónu 2022.

Již dnes je jasné že tuto možnost využije velké množství jezdců, a i díky tomu v zatím neuzavřených seznamech přihlášených pro sobotní závody figurují i jména jezdců, které jsou ozdobou i věhlasných vrchařských závodů po celé Evropě. Největším diváckým lákadlem je potvrzený start letošního třetího nejrychlejšího jezdce v absolutní klasifikaci kategorie 2, francouzského jezdce Sébastiena Petita na voze Nova Proto NP 01. Na startu by neměl chybět ani letošní absolutní mistr ČR Miloš Beneš se svojí Osellou nebo kompletní Janík Motorsport. Vzhledem k vývoji letošního seriálu MHHC a MST, kde ještě není rozhodnuto o celkovém pořadí figurují v seznamech přihlášených všichni aspiranti na nejvyšší příčky Jiří Špalek, Ferdinand Madrian, David Komárek, Marek Rybníček, Petr Vítek, Andreas Stollenberger, Zdeněk Chudoba, Michal Novický aj. 

Celý podnik bude zahájen tréninkovými jízdami od 8.00 hodin, pak budou následovat závodní jízdy, které budou ukončeny do 18.00 hodin.

Pro diváky bude připraven vstup zdarma na přírodní tribunu C, vstup do paddocku bude za Kč 100,-.

Z toho všeho vyplývá, že se bude po celou sobotu na co dívat a také jednotlivým jezdcům a jezdkyním fandit. Na setkání a rozloučení na Automtodromu se s vámi těší za pořadatelskou organizaci ředitel a promotér závodů Aleš Gänsdorfer.

Za redakci MZAV MHCC Jaromír Navrkal, foto Jiří Navrkal

Veškeré informace jak k testování a závodu naleznete na webu ZDE: www.maverickrescue.cz/

www.maverickrescue.cz/trate/14-15-10-2021-podzimni-testovani-a-volne-jizdy-sportovnich-a-zavodnich-automobilu-na-automotodromu-v-brne-cr/

www.maverickrescue.cz/trate/16-10-2021-iv-gms-hillclimb-race-cars-mzav-maverick-hill-climb-czech-a-mzav-maverick-slalom-trophy-automotodrom-brno/