MALÉ OHLÉDNUTÍ ZA PRVNÍM ZÁVODEM Násedlovice 2015 – TZ LRT

05.05.2015 07:10

První závodní víkend sezony 2015 se ohehrál v jihomoravských Násedlovicích. Zde odstartovaly závodní vozy a speciály hned dvou seriálů -Maverick rescue eurocup a Mistrovství České republiky.

Po oby dva dny panovalo aprílové počasí, které nám ukázalo všechny své podoby. Chladná a deštivá sobota zapříčinila, že nechtěly pracovat ani motory, natož pneumatily, což neusátlo několik speciálů a již v první tréninkové jízdě došlo k haváriím. V neděli se počasí umoudřilo, objevilo se i sluníčko a závody probíhaly bez větších zdržení a komplikací.

 

Náš team měl zastoupení v obou podnicích, byl však velmi oslaben. Ladislav Ázsóth musel podstoupit operaci levé ruky, Martin Šabík si plnil své poslanecké povinnosti na Slovensku.

 

Seriál MREC -

 

Michal Slováček (Honda Civic Type R, kategorie E11-2000) v sobotním závodu do cíle nedojel z důvodu poruchy, v neděli obsadil 4. místo v kategorii a 16. místo v absolutním pořadí.

 

Robert Prokš (BMW E36M3, kategorie E1+2000/2WD) se po oba dva dny umístil na krásném 2. místě. V absolutním pořadí obsadil 27. a 32. místo.

 

Radek Kolbábek (Ford Sierra 4000, kategorie E1+2000/4WD) se umístil v sobotním i nedělním závodu na 2. místě za Igorem Drotárem. V absolutním pořadí se skončil po oba dva dny na krásném 6. místě.

 

Seriál MČR (Česká trofej) -

 

Radek Klukan (BMW E36M3, kategorie E1H+2000) získal po oba dva dny pohár za 2. místo ve své kategorii, ale také si odnesl pomysnou trofej „nejrychlejší vůz s hnanou zadní nápravou“ v sobotním závodu.

 

Bohužel podmínky pro bodování v teamové trofeji nebyly pro všechny stejné, a proto jsme v průběžném bodování až na 7. místě.

 

Za tiskovou kancelář Lemurs racing teamu Mgr. Eva Čepičková, tisková mluvčí