III. Bratrušovské serpentiny, očima – LRT

07.09.2014 11:54

 

Po téměř dvouměsíční prázdninové přestávce vyrazili jezdci seriálů Maverick Rescue Euro Cup a Mezinárodního mistrovství České republiky do předposledního bodovaného podniku letošní sezony.

U mnoha závodníků se po dlouhé závodní pauze projevily abstinenční příznaky, a proto se na 3200 metrů dlouhou trať, která svým charakterem nabídla jak rychlé, tak technicky náročné pasáže, sjelo téměř 140 závodních speciálů a formulí.

Velké startovní pole však přineslo řadu komplikací a časových prodlev. I počasí tentokrát ukázalo svou horší tvář a to vše se projevilo na výkonech a výsledcích našich borců.

Po několika silných pátečních průtžích byla trat značně znečištěná a ještě druhý den ráno mokrá, velice pomalu a nestejnoměrně vysychala, a tudíž byla příčinou mnoha kolizí. 1. sobotní závodní jízda se odstartovala na suchu, avšak před 2. přišel další vydatný déšť, který zamíchal pořadím.

 

Ladislav Ázsóth se umístil na 4. místě v kategorii S1-1600, v absolutním pořadí obsadil 31. místo.

 

Rostislav Pilař skončil na 6. místě v kategorii E1-2000 a 32. v absolutním pořadí.

 

Radek Kolbábek získal 1. místo v kategorii E1+2000/4WD a vynikající 4. místo v absolutním pořadí. Po sobotní „mokré“ závodní jízdě, kdy byl při rychlosti pouhých 60 km/h jeho vůz na desetipalcových suchých pneumatikách bez vzorku naprosto neovladatelný, se rozhodl odstoupit z nedělního závodu i za cenu bodové ztráty . Stejně se rozhodl i Ladislav Ázsóth. Vzhledem k nepředvídatelným povětrnostním podmínkám a možnosti použití suchých penumatik oba zhodnotili i pouhé vyjetí nahoru jako krajně nebezpečné.

 

Do nedělní tréninkové jízdy tak odstartoval jen Rostislav Pilař. Ten ale v 5. zatáčce havaroval, a tak to vypadalo, že nedojede závod ani on. Nebyl by to však Rosťa, známý to bojovník a eskamotér, aby nedokázal za podpory svých dvou mechaniků bleskově uvést stroj do původního stavu. Dokonce prý bylo použito i kladivo! Výsledkem bylo perfektní 4. místo v kategorii a 33. místo absolutně.

 

V České trofeji MMČR reprezentovali náš team Radek Klukan a Milan Boháč. Milan získal po oba dva dny 1. místo v kategorii, Radek skončil v sobotním závodu na 1. místě, v neděli byl 2.

 

A kde se setkáme příště? V jihomoravských Divákách.

Za tiskovou kancelář Lemurs racing teamu Mgr. Eva Čepičková, tisková mluvčí