Aktuální tisková zpráva Maverick Rescue z.s. a pořadatelského sboru AMK ECCE HOMO V UAMK Šternberk k nadcházející sezóně a pořádání podniku ZAV Maverick Rescue Euro Cup 2019

30.01.2019 18:36
Vážení příznivci závodů automobilů do vrchu a všichni nadšenci závodní tratě na ECCE HOMU ve Šternberku, již několik sezón jsme se potkávali na začátku měsíce září na trati ECCE HOMO, při sobotním jednodenním závodě, společně s jezdci a fandy historických vozidel a motocyklů, kterým patří již tradičně celý víkend. Jelikož zátěž pro město Šternberk a jejich občany je již po celý rok tak veliká, rozhodli jsme se opustit tento již tradiční termín 7.9.2019 (závod ZRUŠEN).
Po jednání s organizátory AMK ECCE HOMO V UAMK jsme se však dohodli o uspořádání nikoli jednodenního podniku, ale celovíkendového, čili odjedeme klasické dva závodní dny. Podnik ZAV Maverick Rescue Euro Cup 2019 se uskuteční již  19. - 21. dubna 2019. Vše viz. Oficiální kalendář závodů a akcí Maverick Rescue z.s., který bude vydán nejpozději dne 5. 2. 2019 na www.maverickrescue.cz.
Závod na trati ECCE HOMO dozná však změny. Jak již jsme předeslali, kvůli celoroční velké zátěži na město Šternberk, nepojedeme od tradičního startu o délce trati 4800 metrů, ale startovat budeme o dvě zatáčky níže pod starým startem. To znamená, že délka závodní tratě bude 3200 metrů s cílem na Lipině. Co se týká PZS (DEPO), bude umístěno hned od startu směrem dolů na Vyhlídce.
Další informace o tomto podniku, budeme postupně zveřejňovat.
 

S pozdravem organizační výbor Maverick Rescue z. s. a promotér a ředitel MREC Aleš Gänsdorfer a organizační výbor pořadatelů AMK ECCE HOMO V UAMK